Παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα: Δώστε ένα Industrial στυλ στο χώρο σας

industrial - Παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα: Δώστε ένα Industrial στυλ στο χώρο σας

Παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα: Δώστε ένα Industrial στυλ στο χώρο σας

Industrial στυλ η νέα τάση

Το Industrial στυλ έχει κάνει δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο χώρο της διακόσμησης όχι μόνο στα σπίτια αλλά και στα καταστήματα εστίασης ιδιαίτερα. Μέσα από το Industrial style δίνεται έμφαση στα ακατέργαστα υλικά, τα βαριά ξύλα, τα τούβλα και το σίδερο. Τα υλικά συνδυάζονται απόλυτα με παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα.

Αρκετά μπαρ, καφέ και εστιατόρια στην Αθήνα αλλά και την επαρχία έχουν δημιουργήσει έναν χώρο με βιομηχανικό style με πάγκους εργασίας και χοντρά-βαριά ξύλα να πρωταγωνιστούν, προσελκύοντας το νεανικό κοινό. Δεν είναι λίγες οι φορές που στα πλαίσια αυτού του Style θα δούμε μεγάλα ερειπωμένα εργοστάσια, ή άλλους χώρους της βιομηχανίας και αποθήκες να έχουν μεταμορφωθεί σε χώρους φιλοξενίας Events. Το βιομηχανικό ύφος ολοκληρώνεται από παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα που προσδίδουν ένταση.

Πώς ξεκίνησε όμως το Industrial Style;

Το βιομηχανικό στυλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιομηχανική επανάσταση. Η βιομηχανική επανάσταση έλαβε χώρα αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των ετών 1760 – 1860 και έπειτα στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κόσμο μέσα στο 18ο και 19ο αιώνα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιόδου είναι η εφεύρεσή τεχνολογικών μηχανών με την αντικατάστασης της χειρωνακτικής εργασίας από τις μηχανές. Τα βιομηχανικά εργοστάσια ήταν  ο κύριος χώρος  εργασίας των ανθρώπων. Ο χώρος των εργοστασίων επηρέασε και το χώρο των κατοικιών και της επίπλωσης.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι χώροι Industrial διακόσμησης είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν και στις συνθήκες εργασίας τότε. Κυρίαρχα χρώματα είναι το γκρι, το μαύρο. Τα έπιπλα είναι συνήθως παλιά και μεταχειρισμένα με vintage – industrial ύφος.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Industrial χώρο με παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα.

Παλιά αντικείμενα και έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον. ‘Ένα παλιό μεταχειρισμένο φωτιστικό , ένα σιδερένιο κρεβάτι παλιάς τεχνοτροπίας, ένα μεταχειρισμένο μπαούλο ,ένα ραδιοπικάπ , ένα ντουλάπι ,ένας vintage πίνακας και ένας παλιός καθρέπτης θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες διαμόρφωσης ενός Industrial στυλ στον εσωτερικό σας χώρο.

Φυσικά, το βιομηχανικό στυλ μπορεί να υιοθετηθεί και στη βεράντα το μπαλκόνι ή τον κήπο σας με τις σιδερένιες καρέκλες ,ένα τραπέζι από χοντρό ξύλο και ένα παλιό σιδερένιο ποδήλατο!

Αν θέλετε κ εσείς να υιοθετήσετε στο χώρο σας το Industrial style ξεκινήστε από μια επίσκεψη στις Παλιοσυνήθειες, στα καταστήματα μας Πρωτογένους 8, Ψυρρή, 2106560574 και Ύδρας 10, Ταύρος, 2104811600.

About the author

Related Posts

Meta - Οι Παλιοσυνήθειες Πηγή?

Οι Παλιοσυνήθειες Πηγή?

…εκτός από πηγή επίπλων γινόμαστε ενίοτε και έμπνευσης! Να δές...

18191173 678918372299378 131757267 n - Amaryllis Kifissia και για catering που αλλού?

Amaryllis Kifissia και για catering που αλλού?

Πίνακας που τρώμε? «Το Catering Amaryllis στην Κηφισσιά δίνει σημασία...

07 - 50’s – 70’s Παλιά Έπιπλα: Τo στυλ μιας άλλης εποχής

50’s – 70’s Παλιά Έπιπλα: Τo στυλ μιας άλλης εποχής

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από το δικό της μοναδικό στυλ. Έτσι...