Παλιά Έπιπλα και μεταχειρισμένα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παλιά Έπιπλα

Παλιά Έπιπλα και μεταχειρισμένα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα παλιά έπιπλα είναι αδιαμφισβήτητα το νέο trend. Αποτελούν ξεχωριστά κομμάτια που αποπνέουν μια μοναδική γοητεία μιας άλλης εποχής. Πρόκειται για έπιπλα που κρύβουν μέσα τους τη δική τους ιστορία και που μέσα από τη διαφορετικότητα της τωρινής μαζικής παραγωγής, μπορούν να σε ταξιδέψουν σε όποια δεκαετία εσύ επιλέξεις.

Πως μπορώ να αναγνωρίσω αν το έπιπλο που βρήκα είναι vintage, retro ή απλώς παλιό;

Η διαφορά έγκειται στην ηλικία, που αποτελεί και τον καθοριστικό παράγοντα της αξίας του. Φυσικά, ρόλο θα διαδραματίσει και η κατάσταση του επίπλου, η ποιότητα, η σπανιότητα του αλλά και το πλαίσιο της σύγχρονης μόδας και των κοινωνικοοικονομικών τάσεων.

Ως αντίκα, λοιπόν, ορίζεται ένα έπιπλο πολύ παλιό, ενδεχομένως φτιαγμένο από ξύλο και  με μια πληθώρα από σχέδια και στυλ. Η ηλικία του μπορεί να ξεκινά από το 1950 και πίσω και ενδέχεται να ξεπερνάει τα 100 χρόνια.

Vintage και Retro, από την άλλη, ονομάζονται τα νεότερα κομμάτια που χρονολογούνται μεταξύ του 1950 έως το 1980. Συνήθως, περιγράφει τα έπιπλα που κατασκευάστηκαν μεταπολεμικά με μια πιο ανάλαφρη αίσθηση πιο “καθαρές γραμμές” πχ σκανδιναβικά, ιταλικά , pop-art, Bauhaus . Retro και vintage, στην ουσία ανήκουν χρονολογικά μαζί.

Τα παλιά έπιπλα δημιουργούν ένα μοναδικό στυλ

Είτε επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα χώρο μόνο με παλιά έπιπλα, είτε να δώσετε μια ξεχωριστή ρετρό νότα στο μοντέρνο σαλόνι σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό στυλ στον χώρο σας.

Προσοχή μόνο! Φροντίστε, όταν επιλέξετε πολλά παλιά κομμάτια να διακοσμήσουν τον χώρο σας, να ταιριάζουν μεταξύ τους. Μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα από συγκεκριμένες εποχές, όπως η 50’s – 70’s εποχή, μια πιο κλασική εποχή ή η βιομηχανική εποχή. Έτσι, όλος ο χώρος σας θα κινηθεί σε ένα ενιαίο ύφος, με συνοχή και αρμονία. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε έπιπλα από διαφορετικές εποχές, απλά προσέξτε να έχουν παρόμοια οπτικά στοιχεία και ύφος.

Είναι φιλικά για το περιβάλλον

Κι όμως, αγοράζοντας ένα παλιό έπιπλο γίνεστε περισσότερο φιλικοί απέναντι στον πλανήτη καθώς αποτελεί μια περιβαλλοντικά συνειδητή μέθοδο για την επίπλωση του σπιτιού σας. Γιατί; Γιατί εμποδίζετε τα έπιπλα αυτά να προστεθούν στους υπερχειλισμένους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, δημιουργώντας επιπλέον πρόβλημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και υιοθετείτε ένα ήδη κατασκευασμένο αντικείμενο που έχει φτιαχτεί με πιο ήπιες μεθόδους παραγωγής, καθόλου πλαστικά κλπ. Αποτέλεσμα; Υγιής ατμόσφαιρα και στο σπίτι σας!

Στις Παλιοσυνήθειες ανακαλύπτουμε καθημερινά για εσάς μικρούς ή μεγαλύτερους θησαυρούς σε τιμές άνθρακα! Βρείτε τους στα καταστήματα μας, Πρωτογένους 8, Ψυρρή και Ύδρας 10 Ταύρος.

About the author

Related Posts

c45b5e799acdf470a479b4e46367f337 - αν δεν πας για μπάνιο...

αν δεν πας για μπάνιο…

…κάνει δεν κάνει ακόμα να πέσεις στη θάλασσα και μήπως...

16998927 1250436001673049 4508939510397157592 n - L'Ovelha Negra

L’Ovelha Negra

Παλιοσυνηθειες και Μαύρα Πρόβατα δεν θα μπορούσαν παρά να ήταν...

IMG 20170528 191221 HDR 1 - Αλλαγή στυλ...

Αλλαγή στυλ…

…για το δανέζικο γραφείο. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μεταμόρφωσε το όμορφο...