Κλασικά μεταχειρισμένα έπιπλα: Ανεπηρέαστοι στις μεταβολές της μόδας

classic - Κλασικά μεταχειρισμένα έπιπλα: Ανεπηρέαστοι στις μεταβολές της μόδας

Κλασικά μεταχειρισμένα έπιπλα: Ανεπηρέαστοι στις μεταβολές της μόδας

Διαχρονική διακόσμηση με κλασικά έπιπλα

Αναρωτιέστε πώς  θα καταφέρετε να έχετε ένα όμορφο και διαχρονικά διακοσμημένο σπίτι; Τα κλασικά μεταχειρισμένα έπιπλα για τη διακόσμηση του χώρου σας είναι μια οικονομική και διαχρονική επιλογή.

Το στυλ των κλασικών επίπλων έχει τις ρίζες του στην αριστοκρατία του 18ου και 19ου αιώνα και η κομψότητα των παλιών αυτών επίπλων είναι η ειδοποιός διαφορά τους. Βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το ξύλο. Βασικές κατηγορίες ξύλου που χρησιμοποιούνται είναι ο δρυς, το μαόνι, η καρυδιά και η κερασιά.

Ορισμένα Κλασικά Στυλ

Το στυλ Κουίν Αν γεννήθηκε την τελευταία δεκαετία του 17ου αιώνα στην Αγγλία και οφείλει το όνομα του στην Βασίλισσα Άννα. Ξεχωρίζει για την  απλότητα και κομψότητα του με υλικό παρασκευής το ξύλο καρυδιάς.
Η μετανάστευση των Άγγλων εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ συντέλεσε στην εξάπλωση Κουίν Αν στυλ κλασικών επίπλων εκτός συνόρων της Αγγλίας.

Το στυλ Λουΐ Κενζ είναι ίσως και το πιο χαρακτηριστικό των κλασικών επίπλων, αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο τέταρτο του 18ου αιώνα. Ξεκίνησε ως τεχνοτροπία κατασκευής καθισμάτων και κατέληξε να χαρακτηρίζει μία ολόκληρη περίοδο με σήμα κατατεθέν τα κυρτά πόδια των καθισμάτων και έναν πιο ανάλαφρο σκελετό. Ωστόσο η σκαλιστή διακόσμηση είναι επίσης χαρακτηριστική με σκαλιστούς έλικες και σκαλιστά φυλλοειδή μοτίβα στο διάκοσμο.

Το στυλ Αρτ Ντεκό χρονολογείται το 19ο– 20ο αι. Είναι ένα στυλ ιδιαίτερα δημοφιλές από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1930 που χαρακτηρίζεται από τολμηρά γεωμετρικά σχέδια. Δανείστηκε σχέδια του 18ου αι. και δημιούργησε έπιπλα με δυσεύρετη συμπαγή ξυλεία (μαόνι) αλλά και με διακοσμητικά ξυλόφυλλα, απευθυνόμενο κυρίως σε εύπορους καταναλωτές. Χαρακτηριστικά του είναι καθίσματα πιο κοντά στο έδαφος, με χαμηλότερα πόδια και ψηλότερη πλάτη, αλλάζοντας τις αναλογίες. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε και την ανάγκη για συμπληρωματικά έπιπλα των ίδιων αναλογιών, όπως το τραπεζάκι για τσάι (cocktail table) δίπλα στις πολυθρόνες ή το έπιπλο – μπάρ (cocktail cabinet).

Old- time classic επιλογές = ασφαλής επιλογές!

Στις Παλιοσυνήθειες, υπάρχει τεράστια ποικιλία από κλασικά μεταχειρισμένα έπιπλα τα οποία παραμένουν ανεπηρέαστα στις μεταβολές της μόδας και των τάσεων!

Για εσάς λοιπόν που επιθυμείτε τη διακόσμηση του χώρου σας με ποιοτικά κλασικά έπιπλα χρονολογημένα από μια άλλη εποχή και έντονο το αριστοκρατικό ύφος, σας περιμένουμε στα καταστήματα μας, Πρωτογένους 8, Ψυρρή και Ύδρας 10, Ταύρος!

About the author

Related Posts

P1040054 - H Mαργαρίτα...

H Mαργαρίτα…

Εφερε το καλοκαίρι στη Λευκάδα!! «Το «VINTAGE HOME GALLERY» στην...

07 - 50’s – 70’s Παλιά Έπιπλα: Τo στυλ μιας άλλης εποχής

50’s – 70’s Παλιά Έπιπλα: Τo στυλ μιας άλλης εποχής

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από το δικό της μοναδικό στυλ. Έτσι...

16706877 1603670042980594 1907477234 n - η Κατερίνα απέκτησε ένα κουκλάκι!

η Κατερίνα απέκτησε ένα κουκλάκι!

 «Καλημέρα! Το καφέ κομοδινάκι που πήρα τις προάλλες από σας...